De Kift
Water Wieg Me
Al dertig jaar maakt de Zaanse band De Kift poëtische fanfarepunk vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Met een prettige dosis gecontroleerde chaos spelen ze muziek met liedteksten samengesteld uitde wereldliteratuur. Op de voeten gevolgd door een trouwe schare fans, toert ze met shows in binnen- en buitenland.

In de documentaire Water Wieg Me vaart frontman Ferry Heijne uit: het podium maakt plaats voor een boot, water, wuivend riet en rauwe oevers. Patrijspoorten omlijsten het steeds afwisselende Groningse landschap. Langs de waterkant ontmoet hij mensen die hun verhaal met hem willen delen; een vader verloor zijn dochter, een oude veerman mijmert over vergankelijkheid en de dichter Rodaan Al Galidi reflecteert op vervreemding en ontheemd zijn. De muziek langs de waterkant biedt troost.

Water Wieg Me is een muzikale reis langs droevige verhalen, landschappen en (nieuwe) muziek; een film waar muziek, literatuur en het echte leven elkaar ontmoeten, inspireren en troosten. Water Wieg Me beleefde haar wereldpremière op dinsdag 26 november 2019 tijdens IDFA. Ook was er een speciale IDFA ON STAGE vertoning omlijst met o.a. live muziek van De Kift. Twee nieuwe nummers die n.a.v. de
documentaire zijn geschreven verschijnen later dit jaar ook op het nieuwe album van De Kift.

Regie: Sanne Rovers
Een productie van Docmakers in coproductie met NTR
Met steun van NPO-fonds en AFK.

Toegangsprijs is inclusief één consumptie

Duur: 90 minuten

zo 22 mrt 15:00 - 17:00 Theaterzaal
Kijkwijzer:
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Afgelast